diumenge, 11 de març del 2012

Mediació al Can Mas!


Com cada any, alguns alumnes de segon i tercer d’ESO practiquem i fem la resolució d’un conflicte entre varies persones, el que anomenem com mediació.

La mediació és la forma de resoldre un problema entre dos o més persones, amb l’ajuda d’una tercera persona imparcial, el mediador.

A partir de 2n de la ESO es comença a treballar el funcionament a les classes d’alternativa. Primer s’aprenen els passos per ser un mediador i després es fan simulacions amb situacions reals o imaginàries.

Una vegada estem a 3r, ja podem posar-lo en pràctica amb conflictes d’alumnes de l’escola. Només cal omplir el paper que podeu trobar a consergeria i ficar-lo a la bústia de mediació del costat.

L’any passat ja es va posar en pràctica i aquest any es continua fent. Una parella d’alumnes cada dia dóna una passejada pel patí per observar quin és l’ambient entre alumnes i si hi ha persones soles. Després s’omple un paper amb les observacions que hem trobat i en les reunions que fem ho parlem.

Al maig realitzarem una excursió a Sant Cugat per fer una trobada de mediadors. Hi assistiran tots els mediadors de 3er.

Des del grup de mediació us animem a fer-ne ús!

Marta Reche Serrano, 3er D

1 comentari:

  1. Sempre he sentit a dir que "parlant, la gent s'entén", però està clar, si ens mirem la història de la humanitat, que encara no ens és una feina fàcil.
    Mirar d'aconseguir-ho ens enriqueix a tots. Gràcies Marta pel teu escrit i per ser-hi.

    ResponElimina